Koelkast verhuizen in Zoetermeer

Koelkast laten verplaatsen in Zoetermeer

Nu je plannen om te verhuizen gestalte hebben gekregen, is het tijd om je af te vragen wat je met je koelkast gaat doen. Als je je koelkast mee wilt nemen, is het verstandig om dat door een professional te laten doen.

Hoe kan ik mijn koelkast het beste vervoeren als ik ga verhuizen?

Er komen een paar dingen kijken bij het verplaatsen van en koelkast. Hieronder nemen we deze graag met je door:

koelkast verhuizen zoetermeer

Maak de koelkast eerst goed schoon met voldoende warm water en zeep

Ons advies luidt om de koelkast altijd eerst helemaal goed schoon te maken met warm water en voldoende zeep. Dit zorgt er ook voor dat je koelkast meteen schoon in je nieuwe huis aankomt. Als je toch bezig bent, is het aan te raden om meteen de lades en de plakjes mee te nemen. Dan zijn deze namelijk ook meteen schoon.

Zet alles van en aan de koelkast bijzonder goed vast

Haast alle koelkasten bevatten bewegende onderdelen. Denk hierbij aan de deur en plankjes. Als deze gaan bewegen, kan dit schade aanbrengen aan de koelkast of aan de muren. Ons advies is dan ook om deze onderdelen altijd vast te zetten voor vertrek. Wanneer het mogelijk is om deze onderdelen in zijn geheel te verwijderen, heeft dit onze voorkeur. Daarnaast raden wij iedereen aan om de deur ook vast te plakken met tape. Hierdoor kan de deur namelijk niet gaan bewegen tijdens de verhuizing van je koelkast.

Vriezer vervoeren of verhuizen

Heb je een vriezer en moet deze ook mee naar je nieuwe huis? Dat kan! Ook bij het verhuizen van een vriezer adviseren wij om deze altijd goed schoon te maken met water en zeep. Hierdoor is de vriezer namelijk meteen goed schoon en ruikt hij weer helemaal fris.

Handige tips bij de verhuizing van de koelkast

Hieronder staan enkele handige tips die je kan gebruiken bij het verhuizen van je koelkast.

#1: Zet de koelkast minstens een dag van tevoren uit

Om de levensduur van de koelkast te waarborgen, is het belangrijk dat deze minimaal 24 uur voor de verhuizing uit het stopcontact wordt gehaald.

#2: Maak de koelkast goed schoon

We hadden het er net al even over, maar het is heel erg belangrijk dat de koelkast van tevoren heel goed schoon gemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat de koelkast schoon op locatie aankomt en lekker fris ruikt.

verhuislift-huren-eindhoven


verhuislift-huren-eindhoven

  #3: Verwijder beweegbare voorwerpen uit de koelkast voor de verhuizing

  Om schade aan de koelkast of aan de omgeving te voorkomen, adviseren wij om de koelkast altijd helemaal leeg te maken voordat je deze gaat verplaatsen. Hierdoor kunnen de onderdelen in de koelkast niet voor schade zorgen en schade aanbrengen aan de muur.

  #4: Zorg dat de deuren van de koelkast goed vastgeplakt zijn

  Net als de onderdelen in de koelkast kan de deur ook voor schade zorgen aan de koelkast en de omgeving. Zorg er daarom voor dat de deur van de koelkast goed vastgemaakt is voordat je deze gaat verplaatsen. Over het algemeen werkt tape heel goed, maar een band aanbrengen werkt meestal ook goed.

  Om zeker te zijn dat u aan alles denkt tijdens uw verhuizing kunt u de verhuischecklist gebruiken.

  Bekijk de verhuischecklist

  Professionele hulp van de Scholte Verhuisgroep

  Wij van de Scholte Verhuisgroep staan dagelijks met raad en daad voor u klaar om u te helpen met al uw verhuisvragen. Wij werken alleen met ervaren vakmensen die voldoende tijd hebben doorgebracht in de verhuiswereld. Neem daarom vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  koelkast verhuizen in zoetermeer

  Veelgestelde vragen over het verhuizen van een koelkast:

  Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die we ontvangen over het verplaatsen of het verhuizen van een koelkast.

  Mag je een koelkast liggend vervoeren?

  We krijgen veel vragen over het wel of niet liggend vervoeren van een koelkast. Ons advies is dat je een koelkast prima liggend kan vervoeren. Wel moet je oppassen dat je nergens tegenaan stoot, dit kan namelijk voor schade zorgen aan de koelkast of de muur. 

  Mag je en koelkast meteen aansluiten na verplaatsing?

  Nee, wij adviseren een koelkast of een vriezer altijd minimaal 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Hierdoor is alle vloeistof weer tot rust gekomen en ontstaan er geen problemen als je de koelkast weer aanzet.

  Mag je een diepvries aanzetten na vervoer?

  Nee, wij adviseren een vriezer altijd 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Dit zorgt ervoor dat de olie weer volledig in de compressor is gezakt. Als je de vriezer toch eerder aanzet, kan dit voor vervelende problemen zorgen.

  Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf in omgeving Zoetermeer, gespecialiseerd in zakelijke en particuliere verhuizingen?
  Wij werken uitsluitend met professionals om de allerbeste service te bieden. Neem contact op of vraag een offerte aan!

  Vraag nu een offerte aanNeem contact met ons op

  Werkgebied

  Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Nieuwkoop, Liemeer, Pijnacker, Nootdorp, Zoetermeer, Rijnwoude, Zoeterwoude, Waddinxveen, Zevenhuizen, Moerkapelle, Boskoop, Gouda, Reeuwijk, Vlist, Bergambacht, Ouderkerk, Moordrecht, Schoonhoven, Den Haag, 's-Gravenhage, Leiden, Oestgeest, Leiderdorp, Alkemade, Rijnwoude, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam, Voorburg, Rijswijk en Uithoorn.