Koelkast verhuizen

Koelkast laten verplaatsen

U bent van plan om te verhuizen, nu moet uw koelkast alleen nog mee. Hoe werkt dat dan precies? Op deze pagina geven we tips om dit zo slim en veilig mogelijk zelf te kunnen doen. Een koelkast wilt u misschien niet zelf verhuizen omdat het een groot en zwaar object is. Daarom bieden wij professionele hulp hierbij! Wij van Euromovers helpen u graag met het koelkast verhuizen.

Hoe kan ik mijn koelkast het beste vervoeren als ik ga verhuizen?

Voordat u een koelkast kan verplaatsen is er een aantal stappen dat u het beste kunt zetten volgens de professionele verhuizers van Euromovers. Hieronder staan deze voor u omschreven!

Direct hulp nodig? Neem contact op!

koelkast verhuizen | Euromovers

Maak de koelkast eerst goed schoon met voldoende warm water en zeep

Als u besluit om uw koelkast te verhuizen, adviseren wij deze altijd goed schoon te maken. Ook adviseren wij om de losse onderdelen zoals plankjes en lades ook mee te nemen in deze schoonmaak. Dit zorgt ervoor dat uw koelkast mooi schoon en fris aankomt op de bestemming. 

Zet alles van en aan de koelkast bijzonder goed vast

Tegenwoordig bevatten koelkasten veel losse en beweegbare onderdelen, zoals plankjes en lades. Om schade aan de koelkast of muren te voorkomen, adviseren wij om deze onderdelen altijd te verwijderen uit de koelkast. U kunt er ook voor kiezen om deze losse onderdelen tijdelijk vast te plakken met tape. Ook de deur is een onderdeel van de koelkast dat beschadigd kan raken tijdens de verhuizing. Daarom adviseren wij altijd om de deur tijdelijk dicht te plakken met tape of om er een voorwerp tegenaan te zetten. Vergeet niet de hoeken van de koelkast met een stukje tape te voorzien voor extra bescherming!

Vriezer vervoeren of verhuizen

Wilt u ook een vriezer verhuizen? Wij adviseren om de vriezer ook, net als de koelkast, eerst goed schoon te maken voordat u deze gaat verhuizen. Vergeet ook niet de lades eruit te halen of vast te tapen voor transport.

Handige tips bij het koelkast verhuizen

Hieronder staan enkele handige tips die u kan gebruiken bij het verhuizen van uw koelkast.

#1: Zet de koelkast minstens een dag van tevoren uit

Zorg ervoor dat u de koelkast tenminste 24 uur van tevoren uitzet. Dit draagt bij aan de levensduur van de koelkast.

#2: Maak de koelkast goed schoon

We bespraken het al, maar het schoonmaken van uw koelkast is heel belangrijk bij een verhuizing. Zorg er ook voor dat u de koelkast zowel binnen als buiten goed schoonmaakt. Aangezien u er toch weer eten en drinken in gaat stoppen is dat best belangrijk! Nu u hem toch een keer leeg hebt, zou het zonde zijn er niet even grondig een doekje langs te halen.

Koelkast Verhuizen - Hoe doe je dat?


Laat je koelkast verhuizen door Euromovers

  #3: Verwijder beweegbare voorwerpen uit de koelkast voor de verhuizing

  Om schade aan de koelkast of aan de omgeving te voorkomen, adviseren wij om de koelkast altijd helemaal leeg te maken voordat u deze gaat verplaatsen. Hierdoor kunnen de onderdelen in de koelkast niet voor schade zorgen of schade aanbrengen aan een muur.

  #4: Zorg dat de deuren van de koelkast goed vastgeplakt zijn

  Net als de onderdelen in de koelkast kan de deur ook voor schade zorgen aan de koelkast en de omgeving. Zorg er daarom voor dat de deur van de koelkast goed vastgemaakt is voordat u deze gaat verplaatsen. Over het algemeen werkt tape heel goed, maar een band aanbrengen werkt meestal ook goed. Vergeet de hoeken van de koelkast niet; de hoeken van de koelkast maken het meest kans schade op te lopen of schade aan te richten.

  Om zeker te zijn dat u aan alles denkt tijdens uw verhuizing kunt u de verhuischecklist gebruiken.

  Bekijk de verhuischecklist

  Veelgestelde vragen over het verhuizen van een koelkast:

  Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die we ontvangen over het verplaatsen of het verhuizen van een koelkast.

  Mag een koelkast liggend vervoerd worden?

  We krijgen veel vragen over het wel of niet liggend vervoeren van een koelkast. Ons advies is dat u een koelkast prima liggend kan vervoeren. Wel moet u oppassen dat u nergens tegenaan stoot, dit kan namelijk voor schade zorgen aan de koelkast of de muur.

  Mag je een koelkast meteen aansluiten na verplaatsing?

  Nee, wij adviseren een koelkast of een vriezer altijd minimaal 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Hierdoor is alle vloeistof weer tot rust gekomen en ontstaan er geen problemen als u de koelkast weer aanzet.

  Mag je een diepvries aanzetten na vervoer?

  Nee, wij adviseren een vriezer altijd 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Dit zorgt ervoor dat de olie weer volledig in de compressor is gezakt. Als u de vriezer toch eerder aanzet, kan dit voor vervelende problemen zorgen.

  Bekijk ook eens onze pagina over tips voor wasmachine verhuizen!

  Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf? Ons team staat voor u klaar zowel in Nederland als over de grens, bijvoorbeeld via tijdelijke opslag. Gaat u binnenkort verhuizen? Vraag nu een offerte aan!

  Vraag nu een offerte aanNeem contact met ons op

  Erkende project verhuizers Erkende verhuizers