Koelkast verhuizen in Leek

Koelkast laten verplaatsen in Leek

Je bent van plan om naar Leek te verhuizen, nu moet je koelkast alleen nog mee. Wij bieden professionele hulp voor het verhuizen van een koelkast. Een koelkast wil je misschien niet zelf verhuizen omdat het een groot en zwaar object is. Het inschakelen van een verhuisdienst kan je hierbij helpen.

Hoe kan ik mijn koelkast het beste vervoeren als ik ga verhuizen?

Voordat je een koelkast kan verplaatsen zijn er een aantal stappen die je eerst moet doen. Hieronder staan een een aantal stappen waar je rekening mee moet houden als je besluit om je koelkast te verplaatsen.

koelkast verhuizen vlaardingen

Maak de koelkast eerst goed schoon met voldoende warm water en zeep

Als je besluit om je koelkast te verhuizen, adviseren wij deze altijd goed schoon te maken. Ook adviseren wij om de losse onderdelen zoals plankjes en lades ook mee te nemen in deze schoonmaak. Dit zorgt ervoor dat je koelkast mooi schoon en fris aankomt op de bestemming. 

Zet alles van en aan de koelkast bijzonder goed vast

Tegenwoordig bevatten koelkasten veel losse en beweegbare onderdelen zoals plankjes en lades. Om schade aan de koelkast of muren te voorkomen, adviseren wij om deze onderdelen altijd te verwijderen uit de koelkast. Je kan er ook voor kiezen om deze losse onderdelen tijdelijk vast te plakken met tape. Ook de deur is een onderdeel van de koelkast wat beschadigd kan raken tijdens de verhuizing. Daarom adviseren wij altijd om de deur tijdelijk dicht te plakken met tape of om er een voorwerp tegenaan te zetten. Vergeet ook niet de hoeken van de koelkast met een stukje tape te voorzien voor extra bescherming.

Vriezer vervoeren of verhuizen

Wil je liever een vriezer verhuizen? Wij adviseren ook om de vriezer, net als de koelkast, eerst goed schoon te maken voordat je deze gaat verhuizen. Vergeet ook niet de lades eruit te halen of vast te tapen voor transport.

Handige tips bij de verhuizing van de koelkast

Hieronder staan enkele handige tips die je kan gebruiken bij het verhuizen van je koelkast.

#1: Zet de koelkast minstens een dag van tevoren uit

Zorg ervoor dat je de koelkast tenminste 24 uur van tevoren uitzet. Dit draagt bij aan de levensduur van de koelkast.

#2: Maak de koelkast goed schoon

We bespraken het al, maar het schoonmaken van je koelkast is heel belangrijk bij een verhuizing. Zorg er ook voor dat je de koelkast zowel binnen als buiten goed schoonmaakt. Dit zorgt ervoor dat je koelkast weer schoon en fris aankomt op bestemming.

verhuislift-huren-eindhoven


verhuislift-huren-eindhoven

  #3: Verwijder beweegbare voorwerpen uit de koelkast voor de verhuizing

  Om schade aan de koelkast of aan de omgeving te voorkomen, adviseren wij om de koelkast altijd helemaal leeg te maken voordat je deze gaat verplaatsen. Hierdoor kunnen de onderdelen in de koelkast niet voor schade zorgen en schade aanbrengen aan de muur.

  #4: Zorg dat de deuren van de koelkast goed vastgeplakt zijn

  Net als de onderdelen in de koelkast kan de deur ook voor schade zorgen aan de koelkast en de omgeving. Zorg er daarom voor dat de deur van de koelkast goed vastgemaakt is voordat je deze gaat verplaatsen. Over het algemeen werkt tape heel goed, maar een band aanbrengen werkt meestal ook goed. Vergeet de hoeken van de koelkast niet; de hoeken van de koelkast maken het meest kans schade op te lopen of schade aan te richten.

  Om zeker te zijn dat u aan alles denkt tijdens uw verhuizing kunt u de verhuischecklist gebruiken.

  Bekijk de verhuischecklist

  Professionele hulp van Dijkshoorn Euromovers

  Smilda & Zn. | Euromovers is een allround verhuisbedrijf dat gevestigd is in Leek. Al jaren lang verhuizen wij met veel zorg spullen tot over de hele wereld. Wij zijn daarmee onbetwist uw verhuisspecialist! Op zoek naar een verhuisbedrijf in Leek? Bel Smilda & Zn.!

  koelkast verhuizen in vlaardingen

  Veelgestelde vragen over het verhuizen van een koelkast:

  Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die we ontvangen over het verplaatsen of het verhuizen van een koelkast.

  Mag je een koelkast liggend vervoeren?

  We krijgen veel vragen over het wel of niet liggend vervoeren van een koelkast. Ons advies is dat je een koelkast prima liggend kan vervoeren. Wel moet je oppassen dat je nergens tegenaan stoot, dit kan namelijk voor schade zorgen aan de koelkast of de muur.

  Mag je en koelkast meteen aansluiten na verplaatsing?

  Nee, wij adviseren een koelkast of een vriezer altijd minimaal 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Hierdoor is alle vloeistof weer tot rust gekomen en ontstaan er geen problemen als je de koelkast weer aanzet.

  Mag je een diepvries aanzetten na vervoer?

  Nee, wij adviseren een vriezer altijd 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Dit zorgt ervoor dat de olie weer volledig in de compressor is gezakt. Als je de vriezer toch eerder aanzet, kan dit voor vervelende problemen zorgen.

  Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf in omgeving Leek? Ons team staat voor u klaar zowel in Nederland, als ook over de grens, bijvoorbeeld via tijdelijke opslag. Gaat u binnenkort verhuizen? Vraag nu een offerte aan!

  Vraag nu een offerte aanNeem contact met ons op

  Werkgebied

  Leek en omstreken.