Koelkast verhuizen in Kampen

Koelkast laten verplaatsen in Kampen

Als je gaat verhuizen wil je al je spullen meenemen. Er zijn een aantal voorwerpen die moeilijker zijn om te verhuizen. Denk hierbij aan een koelkast of vriezer. Ben je van plan om je koelkast te verhuizen? Wij adviseren professionals in te schakelen bij het verhuizen van je witgoed. Hieronder lees je alle stappen die je moet doorlopen bij het verhuizen van je koelkast of vriezer.

Hoe moet ik een koelkast vervoeren als ik ga verhuizen?

Voordat je een koelkast of vriezer kan verhuizen moet je een aantal stappen doorlopen. Die hebben wij voor je hieronder in kaart gebracht.

koelkast verhuizen eindhoven

Maak de koelkast goed schoon

Als je de koelkast gaat verplaatsen is het belangrijk de koelkast eerst goed schoon te maken met zeep en water. Voordat je begint met schoonmaken zet je de koelkast uit. Vervolgens maak je alle schapjes, vakjes en lades in de koelkast goed schoon. Beschikt je koelkast ook over een vriezer? Zet de koelkast dan 24 uur voordat je hem schoon gaat maken uit. Hierdoor heeft de vriezer voldoende tijd om te ontdooien. Duurt het toch te lang om te ontdooien, zet dan een pan met heet water in je vriezer. Hierdoor gaat het ontdooien sneller. Als de vriezer ontdooid is, maak je deze ook goed schoon met water en zeep.

Zet alles goed vast

Veel koelkasten hebben uitschuifbare schapjes, lades of planken van glas of plastic die kunnen gaat schuiven tijdens de verhuizing. Daarom raden wij iedereen die een koelkast gaat verplaatsen aan om deze schapjes en andere beweegbare voorwerpen vast te tapen. Als je deze voorwerpen uit de koelkast kan halen, is dat nog beter. Vergeet de deuren ook niet vast te tapen, zodat deze ook niet gaan klappen tijdens de verhuizing. 

Vriezer vervoeren of verhuizen

Moet je een grote vriezer verhuizen? Ook daar kunnen de verhuizers van Euromovers je bij helpen. Ook bij het verhuizen van een vriezer moet je deze voor het verplaatsen goed schoonmaken. Zitten er beweegbare voorwerpen in? Dan adviseren wij om deze vast te tapen of tijdelijk uit de vriezer te halen.

Tips bij het verhuizen van een koelkast

Hieronder staan enkele tips die je kan gebruiken bij het verhuizen van je koelkast.

#1: Zet de koelkast minstens 24 uur van tevoren uit

Om de koelkast voldoende rust te geven voordat je deze gaat verplaatsen, adviseren wij om deze altijd 24 uur van tevoren uit te zetten.

#2: Maak de koelkast goed schoon

Wij adviseren de koelkast ook altijd goed schoon te maken met warm water en zeep. Hierdoor ziet de koelkast er weer als nieuw uit en ruikt deze heerlijk fris.

verhuislift-huren-eindhoven


verhuislift-huren-eindhoven

  #3: Verwijder beweegbare voorwerpen

  Zitten er beweegbare schappen en / of lades in je koelkast? Dan adviseren wij deze altijd uit de koelkast te verwijderen als je deze gaat verplaatsen. Hierdoor voorkom je dat deze voorwerpen gaan bewegen en mogelijk kapotgaan of schade aanbrengen aan je koelkast. Is het niet mogelijk om deze beweegbare voorwerpen uit de koelkast of vriezer te verwijderen, dan adviseren wij deze tijdelijk vast te tapen.

  #4: Zorg dat de deuren vastzitten

  Om ervoor te zorgen dat de deuren niet open en dichtklappen, raden wij altijd aan om deze dicht te tapen. Dit voorkomt mogelijke schade aan de koelkast.

  Om zeker te zijn dat u aan alles denkt tijdens uw verhuizing kunt u de verhuischecklist gebruiken.

  Bekijk de verhuischecklist

  Professionele hulp van Euromovers

  Bij IJzerman Kampen B.V. zijn we specialist op het gebied van particuliere, bedrijfs en project verhuizingen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het vervoeren, verpakken en plaatsen van breekbare en kwetsbare objecten. Met onze extra diensten zoals het budgetverhuizen, onze seniorenservice, ons vakkundig kunst- en antiektransport, de verhuiswinkel en het kunnen inschakelen van een handyman, onderscheiden wij ons van andere verhuisbedrijven. 

  IJzerman Kampen B.V. doet zijn uiterste best om u als klant op uw gemak te stellen en uw vertrouwen te waarborgen. De verhuiskeuzes die wij aanbieden zijn eindeloos en met onze complete dienstverlening bepaalt u zelf wat het beste bij uw wensen past. 

  koelkast verhuizen in eindhoven

  Veelgestelde vragen over het verhuizen van een koelkast:

  Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die we ontvangen over het verplaatsen of het verhuizen van een koelkast.

  Mag je een koelkast liggend vervoeren?

  We krijgen veel vragen over het wel of niet liggend vervoeren van een koelkast. Ons advies is dat je een koelkast prima liggend kan vervoeren. Wel moet je oppassen dat je nergens tegenaan stoot, dit kan namelijk voor schade zorgen aan de koelkast of de muur. 

  Mag je en koelkast meteen aansluiten na verplaatsing?

  Nee, wij adviseren een koelkast of een vriezer altijd minimaal 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Hierdoor is alle vloeistof weer tot rust gekomen en ontstaan er geen problemen als je de koelkast weer aanzet.

  Mag je een diepvries aanzetten na vervoer?

  Nee, wij adviseren een vriezer altijd 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Dit zorgt ervoor dat de olie weer volledig in de compressor is gezakt. Als je de vriezer toch eerder aanzet, kan dit voor vervelende problemen zorgen.

  Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf in omgeving Kampen, gespecialiseerd in zakelijke en particuliere verhuizingen?
  Wij werken uitsluitend met professionals om de allerbeste service te bieden. Neem contact op of vraag een offerte aan!

  Vraag nu een offerte aanNeem contact met ons op

  Werkgebied

  Kampen, Zwolle, Elburg, Oldebroek, Heerde, Olst, Lelystad, Dronten en Noordoostpolder.