Koelkast verhuizen in Duiven

Koelkast laten verplaatsen in Duiven

Je gaat verhuizen. Dat is goed nieuws! Nu alleen nog bedenken hoe alle zware en grote voorwerpen uit je huis verplaats moeten worden. Wat doe je bijvoorbeeld met je koelkast? Als je wilt dat de koelkast meeverhuist, zal je een aantal stappen moeten doorlopen. Gelukkig staan wij voor je klaar om je te helpen, en geven wij antwoord op de vragen: Hoe vervoer ik een koelkast? Wat mag wel en wat niet bij het vervoeren van een koelkast? 

Hoe kan ik een koelkast het beste vervoeren als ik ga verhuizen?

Wanneer je een koelkast gaat verplaatsen of verhuizen, zijn er enkele stappen die je eerst moet doorlopen. Deze nemen we hieronder met je door:

koelkast verhuizen amsterdam

Maak de koelkast eerst goed schoon met water en zeep

Wij raden altijd iedereen aan om het witgoed (vriezer of koelkast) dat je wilt verplaatsen eerst goed schoon te maken. Voordat je begint aan de schoonmaak zet je de koelkast uit. Wij adviseren om dit altijd 24 uur voor de verhuizing te doen. Vervolgens maak je alle lades en platen in de koelkast goed schoon met warm water en zeep. Voor een vriezer geven we hetzelfde advies. Zet deze ruim 24 uur van tevoren uit en maak deze vervolgens goed schoon met water en zeep.

Zet alles van de koelkast goed vast

Vandaag de dag hebben veel koelkasten beweegbare onderdelen en schuifbare platen. Tijdens het verhuizen kunnen deze onderdelen gaan bewegen en schade toebrengen aan de koelkast of de omgeving. Daarom adviseren wij ook altijd om deze beweegbare onderdelen tijdelijk uit de koelkast te halen of om deze vast te maken met sterke tape. Als je dit gedaan hebt, is het belangrijk dat je niet vergeet om ook de deur van de koelkast goed af te sluiten. Dit kan ook met behulp van tape gedaan worden. Tot slot adviseren wij ook de hoeken van de koelkast of vriezer te voorzien van een klein stukje tape voor betere grip, maar ook om zo min mogelijk schade aan te richten/op te lopen. 

Vriezer vervoeren of verhuizen

Het komt wel eens voor dat je naast een koelkast ook een vriezer hebt die verplaatst moet worden. Ook daar helpen we je graag mee. Wel adviseren wij om altijd de vriezer schoon te maken en beweegbare onderdelen tijdelijk uit de vriezer te halen. Dit voorkomt mogelijke schade aan de vriezer tijdens de verhuizing.

Handige tips bij de verhuizing van de koelkast

Hieronder staan enkele tips die je kan gebruiken bij het verhuizen van je koelkast.

#1: Zet de koelkast minstens een etmaal van tevoren uit

Voor een optimaal resultaat, raden wij altijd aan om de koelkast minimaal een etmaal voor de verhuizing uit het stopcontact te halen.

#2: Maak de koelkast erg goed schoon

Wij van Coulance adviseren je ook om de koelkast altijd goed schoon te maken voordat je deze gaat verplaatsen. Maak hierbij ook altijd gebruik van warm water en zeep.

verhuislift-huren-eindhoven


verhuislift-huren-eindhoven

  #3: Verwijder beweegbare voorwerpen uit de koelkast

  Voordat je een koelkast gaat verhuizen of verplaatsen, adviseren wij om de beweegbare onderdelen tijdelijk uit de koelkast te halen. Dit voorkomt mogelijke schade aan de koelkast of aan de omgeving. Is het echter niet mogelijk om deze onderdelen tijdelijk uit de koelkast te halen, dan adviseren wij om deze tijdelijk vast te maken met tape.

  #4: Zorg dat de deuren van de koelkast goed vastzitten

  Ook de deur is een belangrijk onderdeel wat kan gaan bewegen tijdens de verhuizing. Daarom adviseren wij ook om deze ook tijdelijk vast te tapen als dat kan.

  Om zeker te zijn dat u aan alles denkt tijdens uw verhuizing kunt u de verhuischecklist gebruiken.

  Bekijk de verhuischecklist

  Professionele hulp van H. Van Der Berg

  Ben je op zoek naar de ideale partner voor het verhuizen van je koelkast? Wij van H. Van Der Berg staan dagelijks voor je klaar met raad en daad. Wij onderscheiden ons van andere verhuisbedrijven door onze vriendelijke en vakkundige verhuisspecialisten die u goed adviseren en uw zorgen uit handen nemen. Daarnaast bieden wij een breed scala van diensten. U kunt vertrouwen op belangrijke garanties en een vakkundig uitgevoerde, zorgeloze verhuizing.

  koelkast verhuizen in amsterdam

  Veelgestelde vragen over het verhuizen van een koelkast:

  Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die we ontvangen over het verplaatsen of het verhuizen van een koelkast.

  Mag je een koelkast liggend vervoeren?

  We krijgen veel vragen over het wel of niet liggend vervoeren van een koelkast. Ons advies is dat je een koelkast prima liggend kan vervoeren. Wel moet je oppassen dat je nergens tegenaan stoot, dit kan namelijk voor schade zorgen aan de koelkast of de muur.

  Mag je en koelkast meteen aansluiten na verplaatsing?

  Nee, wij adviseren een koelkast of een vriezer altijd minimaal 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Hierdoor is alle vloeistof weer tot rust gekomen en ontstaan er geen problemen als je de koelkast weer aanzet.

  Mag je een diepvries aanzetten na vervoer?

  Nee, wij adviseren een vriezer altijd 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Dit zorgt ervoor dat de olie weer volledig in de compressor is gezakt. Als je de vriezer toch eerder aanzet, kan dit voor vervelende problemen zorgen.

  Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf in omgeving Duiven, gespecialiseerd in zakelijke en particuliere verhuizingen?
  Wij werken uitsluitend met professionals om de allerbeste service te bieden. Neem contact op of vraag een offerte aan!

  Vraag nu een offerte aanNeem contact met ons op

  Werkgebied

  Arnhem, Duiven, Westervoort, Groessen, Velp, Rozendaal, De Laar, Oosterbeek, Giesbeek, Rheden, Lathum, Bahr, De Eng, Nieuwgraaf, Zilverkamp, Huissen, Loover, Ganzenpoel, Loo, Looveer, Malburgen, De Laar, Aam, Doetichem, Zelhem, Nijmegen en Zevenaar.