Koelkast verhuizen in Alkmaar

Koelkast laten verplaatsen in Alkmaar

Je gaat verhuizen, gefeliciteerd! Maar wat doe je precies met je koelkast? Laat je deze achter of neem je deze mee naar je nieuwe huis. Als je deze meeneemt, komen er een paar belangrijke dingen om de hoek kijken. Deze nemen we hieronder graag met je door.

Hoe kan ik mijn koelkast het beste vervoeren als ik ga verhuizen?

Hieronder nemen we enkele punten met je door die je kunnen helpen bij het vervoeren van de koelkast.

koelkast verhuizen alkmaar

Maak de koelkast eerst goed schoon met voldoende warm water en zeep

Wanneer iemand ons vraagt wat er gedaan moet worden voordat een koelkast verplaats wordt, zeggen we steevast dat deze eerst goed schoongemaakt moet worden. Hierdoor is de koelkast meteen mooi schoon en ruikt deze heerlijk fris als hij aankomt op de plaats van bestemming.

Zet alles van en aan de koelkast bijzonder goed vast

De moderne koelkast heeft bijzonder veel onderdelen die kunnen bewegen. Enkele van deze onderdelen zijn lades en bakken. Om schade te voorkomen, adviseren wij altijd om deze onderdelen op zijn minst goed vast te zetten. Als het mogelijk is om deze onderdelen in zijn geheel uit de koelkast te halen, is dit altijd te adviseren. Als laatste tip: zorg ervoor dat de deur van de koelkast niet kan bewegen. Hierdoor kan deze niet beschadigd raken of schade aanbrengen aan de omgeving.

Vriezer vervoeren of verhuizen

Heb je in plaats van een koelkast een vriezer die verplaatst moet worden, geen probleem. Ook daar kunnen we je mee verder helpen. Wel gelden voor het verhuizen van een vriezer dezelfde adviezen als voor het verplaatsen van een koelkast. Maak deze dus eerst helemaal schoon.

Handige tips bij de verhuizing van de koelkast

Hieronder staan enkele tips die je kan gebruiken bij het verhuizen van je koelkast.

#1: Zet de koelkast minstens een dag van tevoren uit

Het is heel erg belangrijk om de koelkast tenminste 24 uur van tevoren uit te zetten. Als de koelkast aan is gekomen op de plek van bestemming, adviseren wij deze tenminste 24 uur uit te laten staan. Dit komt de levensduur van de koelkast ten goede.

#2: Maak de koelkast goed schoon

Hierboven hebben we het er al even over gehad, maar het is altijd aan te raden om de koelkast goed schoon te maken voordat je deze gaat verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat je koelkast lekker schoon en fris aankomt op de nieuwe bestemming.

verhuislift-huren-eindhoven


verhuislift-huren-eindhoven

  #3: Verwijder beweegbare voorwerpen uit de koelkast voor de verhuizing

  De meeste koelkasten hebben bijzonder veel beweegbare onderdelen. Dit is natuurlijk superfijn, maar kan tijdens de verhuizing voor schade zorgen. Daarom raden wij iedereen aan om deze onderdelen vast te plakken of om deze geheel te verwijderen.

  #4: Zorg dat de deuren van de koelkast goed vastgeplakt zijn

  De deur is ook een onderdeel wat voor schade kan zorgen aan de muur of koelkast. Daarom raden wij iedereen aan om deze deur goed vast te zetten of vast te plakken. Hierdoor kan deze niet bewegen en ontstaat er geen schade aan de deur of aan de muur.

  Om zeker te zijn dat u aan alles denkt tijdens uw verhuizing kunt u de verhuischecklist gebruiken.

  Bekijk de verhuischecklist

  Professionele hulp van Alberts Euromovers

  Wij van Alberts Euromovers weten wel raad met al uw verhuisvragen. Onze mensen hebben samen al jarenlang ervaring in de verhuiswereld en kunnen u met veel dingen helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op.

  koelkast verhuizen in alkmaar

  Veelgestelde vragen over het verhuizen van een koelkast:

  Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die we ontvangen over het verplaatsen of het verhuizen van een koelkast.

  Mag je een koelkast liggend vervoeren?

  We krijgen veel vragen over het wel of niet liggend vervoeren van een koelkast. Ons advies is dat je een koelkast prima liggend kan vervoeren. Wel moet je oppassen dat je nergens tegenaan stoot, dit kan namelijk voor schade zorgen aan de koelkast of de muur. 

  Mag je en koelkast meteen aansluiten na verplaatsing?

  Nee, wij adviseren een koelkast of een vriezer altijd minimaal 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Hierdoor is alle vloeistof weer tot rust gekomen en ontstaan er geen problemen als je de koelkast weer aanzet.

  Mag je een diepvries aanzetten na vervoer?

  Nee, wij adviseren een vriezer altijd 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Dit zorgt ervoor dat de olie weer volledig in de compressor is gezakt. Als je de vriezer toch eerder aanzet, kan dit voor vervelende problemen zorgen.

  Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf in omgeving Alkmaar, gespecialiseerd in zakelijke en particuliere verhuizingen?
  Wij werken uitsluitend met professionals om de allerbeste service te bieden. Neem contact op of vraag een offerte aan!

  Vraag nu een offerte aanNeem contact met ons op

  Werkgebied

  Alkmaar, Edam, Volendam, Monnickendam, Katwoude, Broek, Landsmeer, Zuiderwoude, Waterland, Purmerend, Beemster, Edam, Volendam, Castricum, Zaanstad, Enkhuizen, Hoorn, Schermer, Medemblik, Opmeer, Langedijk, Niedorp, Schagen, Zijpe, Wieringermeer, Den Helder, Texel, Heiloo, Bergen, Heerhugowaard, Krommenie, Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Egmond, Egmond aan Zee.