Verhuisplan

Een verhuisplan zorgt voor een verhuizing zonder stress!

Verhuizen zorgt normaal uiteraard voor stress, maar door een goed voorbereid plan kan je dit vermijden.  

Wat is een verhuisplan?

Een verhuisplan behandelt de stappen die je gaat nemen ter voorbereiding en tijdens de verhuizing. Doordat je van tevoren over elke stap na gaat denken, creëer je tijdens het brainstormen je eigen stappenplan en is de kans dat je iets gaat vergeten of pas op het laatste moment doorkrijgt veel kleiner.

In het verhuisplan staan allerlei punten die geregeld moeten worden voordat je überhaupt kan gaan verhuizen. Deze verhuis planning bevat dingen zoals:

  • Het regelen van een verhuiswagen maar ook waar deze kan parkeren.
  • Het uit en inschrijven bij de betreffende gemeenten.
  • Het inpakken van bepaalde kamers en spullen of wat er bijvoorbeeld niet meegenomen hoeft te worden.

Als je dit op een rij zet is het goed erbij te vermelden wanneer je dit gaat doen en wanneer het klaar moet zijn. Zo is het bijvoorbeeld nuttig (en best wel logisch) om in het nieuwe huis eerst de vloer te leggen voordat je alle meubels naar de kamer toebrengt. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van een checklist is dan ook dat een verhuisplan echt een tijdsplanning heeft. Wanneer je op tijd met het verhuisplan begint geeft dit daarom ook het grootste voordeel.

stappenplan verhuizen

Verhuisplan opstellen

Hoe maak je een verhuisplan?

Begin met het maken van een eigen checklist of gebruik onze checklist. Voeg hieraan je eigen tijdsplanning toe en zorg dat deze realistisch is. Verwerk hierin ook alles dat je uit handen geeft of buiten de verhuizing om moet regelen. Probeer in dit plan altijd zo concreet mogelijk te zijn, dus niet: 2 weken inpakken, maar schrijf op wanneer welke kamer wanneer klaar moet zijn. Schrijf tijdens grotere verhuizingen ook op wie wat gaat doen, dit maakt het nog specifieker.

 U kunt ook samen met ons een verhuisplanning maken, wij begeleiden u dan in wat voor stappen u kunt nemen en welke u uit handen kan geven aan ons. Neem hiervoor contact met ons op!

Neem nu contact op!