Verhuislift huren

Bent u van plan een verhuislift, ofwel ladderlift, te huren? Gaat uw verhuizing naar een woning op een hogere verdieping? Of verlaat u juist een dergelijke woning? Als er geen lift aanwezig is in het gebouw, kan dit leiden tot veel gesjouw. Zware en grote items zoals een wasmachine, bankstel en kasten moeten dan meerdere trappen op en af worden gedragen. Bovendien kan het voorkomen dat grote meubelstukken niet of nauwelijks door het trappenhuis passen. Dit kan niet alleen lichamelijk zwaar zijn, maar ook schade aan uw spullen of het trappenhuis veroorzaken. Gelukkig is er een handigere optie als u een balkon, balustrade, galerij, openslaande deuren of een groot raam hebt: het huren van een verhuislift. Met een verhuislift kunt u uw spullen gemakkelijk naar boven of beneden verplaatsen. De grootste ladderlift kan zelfs tot de 9e verdieping reiken!

Om schade aan uw pand, bezittingen en de lift te voorkomen, worden onze verhuisliften bediend door professionals met een VCA-certificaat. Hierdoor heeft u uw handen vrij om spullen op de lift te plaatsen en eraf te halen.

Er zijn verschillende voordelen aan het huren van een verhuislift, zoals:
 • Efficiëntie: u hoeft niet met alle spullen de trappen op en af te gaan.
 • Bescherming van meubels en het trappenhuis tegen beschadiging.
 • Voorkomen van rugklachten tijdens het tillen van zware meubels.
 • Mogelijkheid om grote objecten te verplaatsen, zelfs als het trappenhuis of de voordeur te klein is.
 • Veilige verplaatsing zonder het risico van struikelen op trappen met kostbare bezittingen.

Verhuislift huren | Ladderlift huren

Waar moet u op letten bij het gebruik van een verhuislift?

Bij het gebruik van een verhuislift zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:

 • Vergunning: Controleer bij uw gemeente of er een vergunning nodig is voor het gebruik van een verhuislift. Als dat het geval is, vraag deze vergunning dan op tijd aan en houd rekening met de geplande verhuisdatum.
 • Goede verpakking: Zorg ervoor dat de spullen goed zijn ingepakt, bijvoorbeeld in verhuisdozen.
 • Plaatsing van de lift: Kies een geschikte plek voor de verhuislift, tot maximaal 10 meter van het pand. Er mogen geen auto's onder de lift staan en deze kan alleen op straat worden geplaatst.
 • Denk ook aan vrije parkeerplekken zodat u voldoende ruimte hebt om de spullen te laden. Parkeer uw eigen auto indien mogelijk op de benodigde plek om er zeker van te zijn dat de ruimte beschikbaar is.
 • Hindernissen vermijden: Zorg ervoor dat er geen lantaarnpalen, reclameborden of bomen in de weg staan die de lift kunnen hinderen.
 • Doorgang meten: Controleer of ramen of deuren open kunnen of kunnen worden verwijderd, en of de objecten erdoor passen. Meet dit vooraf op.
 • Hefvermogen: Zorg ervoor dat het hefvermogen van de lift voldoende is voor de zwaarste spullen. De sterkste lift heeft een capaciteit van maximaal 400 kg.
 • Tijdsbeperkingen: Er is een limiet aan hoeveel u binnen een bepaalde tijd kunt verplaatsen. Ongeveer 1 uur met de verhuislift komt overeen met 10 m3. Houd er rekening mee dat als u veel spullen heeft, u mogelijk langer gebruik moet maken van de lift.

Om er zeker van te zijn dat u niets over het hoofd ziet tijdens uw verhuizing, kunt u de verhuischecklist gebruiken.

Verhuislift:

Hefvermogen:

400 kg

Maximale hoogte:

12e verdieping

Ladder lengte:

27 meter

Gewicht lift:

3000 kg

Afmetingen laadplatform:

200 x 150 cm *kan opengeklapt worden

Keuring:

Jaarlijks

Verhuislift of ladderlift bij EuromoversLadderlift als verhuislift huren? Euromovers!Met een ladderlit als verhuislift kom je overal bij!