Verhuislift huren

Wilt u een verhuislift huren? Gaat u verhuizen naar een woning op hoogte? Of woont u daar nu en gaat u daar weg? Wanneer er geen lift in het gebouw aanwezig is zorgt dat voor veel sjouwwerk. U moet met zware en grote spullen (wasmachine, bankstel, kasten) meerdere trappen naar boven of beneden. Daarnaast kan het zo zijn dat de grotere meubelstukken niet of moeilijk door het trappenhuis kunnen. Ook uw lichaam merkt de moeite die het kost om bijvoorbeeld een wasmachine naar boven te tillen. Daarbij is er een kans dat tijdens dit sjouwen uw spullen of het trappenhuis beschadigt raken. Dit alles lijkt veel moeite, maar wanneer u een balkon, balustrade, galerij, openslaande deuren of groot genoeg raam heeft kan dit gemakkelijker. Namelijk door een verhuislift huren. Door de verhuislift kunt u gemakkelijk uw spullen naar binnen of voor de deur krijgen. De grootste verhuislift gaat tot en met de 9e verdieping.   

Om schade aan uw pand, items en de lift te voorkomen worden onze verhuisliften bediend door professionals (in het bezit van VCA). U heeft dus uw handen vrij om de spullen erop te zetten en er boven weer af te halen.

Er zijn een aantal voordelen aan het verhuislift huren namelijk:

  • Het is efficiënter, u hoeft niet naar boven en beneden te lopen met alle spullen.
  • Uw meubels beschadigen niet en het trappenhuis raakt ook niet beschadigd.
  • U krijgt geen last van uw rug tijdens het naar boven dragen van de meubels.
  • Ook grote objecten kunnen naar boven wanneer uw trappenhuis of voordeur te klein is.
  • Het is ook voor uzelf een veilige manier van verplaatsen, u hoeft niet op trappen te stuntelen met uw dure spullen

Verhuislift huren

Waar moet u rekening mee houden tijdens het gebruik van een verhuislift?

Er zijn natuurlijk zaken waar u rekening mee moet houden, hieronder zijn de belangrijkste uitgelegd:

Ontheffing, u kunt bij uw gemeente nagaan of er een vergunning nodig is voor het gebruik van een verhuislift. Wanneer dit zo is, dient u deze tijdig aan te vragen met de geplande verhuisdatum in gedachte.

De spullen dienen wel goed ingepakt te zijn, bijvoorbeeld in verhuisdozen.

De plek om de verhuislift neer te zetten. Deze kan bijvoorbeeld tot maximaal 10m van het pand geplaatst worden, er mogen geen auto’s onder staan en de lift kan alleen op de straat geplaatst worden. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de vrije parkeerplekken, zo moet u ongeveer op 5 a 10m2 rekenen, u moet er namelijk ook omheen kunnen lopen om de spullen te kunnen opladen. Een handigheid hierbij is uw eigen auto parkeren op de plaats die u nodig heeft, hierdoor weet u zeker dat de plek leeg is.

Er mogen geen lantaarnpalen, reclameborden, of bomen in de weg zitten. Houdt er dus rekening mee dat de lift inclusief het meubilair langs alle mogelijke hindernissen kan.

Het raam of de deur moet open of verwijderd kunnen worden en de objecten moeten erdoorheen passen, meet dit dus van tevoren op.

Het hefvermogen van de lift moet voldoende zijn voor de zwaarste spullen. De sterkste lift heeft een capaciteit van maximaal 400 kg.

Er zit een maximum aan hoeveel u kunt verplaatsen in een bepaalde tijd, zo staat een uur met de verhuislift ongeveer gelijk aan 10m3. Dit heeft natuurlijk ook te maken met hoe hoog u moet zijn, heeft u dus veel spullen te verhuizen, dan zult u de lift langer nodig hebben.

Om zeker te zijn dat u aan alles denkt tijdens uw verhuizing kunt u de verhuischecklist gebruiken.

Verhuislift:

Hefvermogen:

400 kg

Maximale hoogte:

12e verdieping

Ladder lengte:

27 meter

Gewicht lift:

3000 kg

Afmetingen laadplatform:

200 x 150 cm *kan opengeklapt worden

Keuring:

Jaarlijks

Verhuizen met lift