Koelkast verhuizen in Rotterdam

Koelkast laten verplaatsen in Rotterdam

Ga je verhuizen en heb je een koelkast? Dan is de kans groot dat deze meeverhuist. Omdat een koelkast een log en zwaar object is, is het vaak lastig om deze zelf te vervoeren. Gelukkig kunnen wij je helpen met het verplaatsen van je koelkast.

Hoe moet ik een koelkast verplaatsen als ik ga verhuizen?

Er zijn een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je een koelkast gaat verhuizen. Hieronder bespreken we er een paar:

koelkast verhuizen rotterdam

Maak de koelkast eerst goed schoon

Wij adviseren een koelkast altijd heel goed schoon te maken voordat je deze gaat verplaatsen. De eerste stap hierbij is de koelkast uit zetten. Het is belangrijk dat je de koelkast 24 uur van tevoren uit zet. Daarna maak je alle vakjes, laden en schuifplaatjes goed schoon met warm water en zeep. Heb je een koelkast en vriezer in een? Dan adviseren wij de vriezer ook goed schoon te maken met warm water en zeep.

Zet alles van de koelkast goed vast

Veel koelkasten beschikken over beweegbare objecten. Deze kunnen tijdens de verhuizing gaan bewegen en schade toebrengen aan de koelkast. Daarom adviseren wij ook altijd om deze onderdelen goed vast te zetten met tape. Dit voorkomt dat deze objecten gaan bewegen en mogelijk zelfs stuk gaan. Als je de mogelijkheid om deze objecten in zijn geheel uit de koelkast te halen, geniet dit altijd onze voorkeur. Vergeet als laatste stap niet om de deuren ook dicht te tapen. Hierdoor kunnen deze niet opengaan tijdens de verplaatsing van je koelkast.

Vriezer vervoeren of verhuizen

Wil je in plaats van een koelkast een vriezer verhuizen? Geen probleem ook daar kunnen de verhuizers van Dijkshoorn je bij helpen. Wel adviseren wij, net als bij een koelkast, dat je de vriezer voor de verhuizing goed schoon hebt gemaakt met water en zeep. Ook adviseren wij om voor de verhuizing beweegbare voorwerpen uit de vriezer te halen of deze vast te tapen.

Handige tips bij de verhuizing van de koelkast

Hieronder staan enkele tips die je kan gebruiken bij het verhuizen van je koelkast.

#1: Zet de koelkast minstens 24 uur van tevoren uit

Het is belangrijk voor een koelkast dat je deze ruim 24 uur van tevoren uit zet. Hierdoor geef je hem voldoende rust.

#2: Maak de koelkast heel goed schoon

Wij van Dijkshoorn adviseren de koelkast altijd goed schoon te maken met warm water en zeep voordat je deze gaat verplaatsen. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je koelkast weer als nieuw ruikt.

verhuislift-huren-eindhoven


verhuislift-huren-eindhoven

  #3: Verwijder beweegbare voorwerpen uit de koelkast

  Veel koelkasten hebben vandaag de dag veel beweegbare onderdelen en lades. Deze kunnen tijdens de verhuizing gaan bewegen en schade toebrengen aan de koelkast. Daarom adviseren wij deze onderdelen tijdelijk uit de koelkast of de vriezer te halen. Mocht dat niet kunnen, dan raden wij iedereen aan om deze onderdelen vast te tapen met tape.

  #4: Zorg dat de deuren van de koelkast vastzitten

  Net als bij de beweegbare onderdelen, adviseren wij ook altijd om de deur tijdelijk dicht te tapen als je de koelkast gaat verhuizen.

  Om zeker te zijn dat u aan alles denkt tijdens uw verhuizing kunt u de verhuischecklist gebruiken.

  Bekijk de verhuischecklist

  Professionele hulp van Dijkshoorn

  Ben u op zoek naar de juiste hulp bij het verplaatsen van de koelkast of vriezer? Wij van Dijkshoorn, gelegen in Rotterdam, staan voor u klaar om u te helpen. Ons team bestaat uit vakkundige mensen die u graag met raad en daad helpen bij de verhuizing. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.

  koelkast verhuizen in rotterdam

  Veelgestelde vragen over het verhuizen van een koelkast:

  Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die we ontvangen over het verplaatsen of het verhuizen van een koelkast.

  Mag je een koelkast liggend vervoeren?

  We krijgen veel vragen over het wel of niet liggend vervoeren van een koelkast. Ons advies is dat je een koelkast prima liggend kan vervoeren. Wel moet je oppassen dat je nergens tegenaan stoot, dit kan namelijk voor schade zorgen aan de koelkast of de muur. Als de koelkast op de plek van bestemming aan is gekomen, adviseren wij deze altijd 24 uur rustig te laten staan voordat je de koelkast of vriezer weer aanzet.

  Mag je en koelkast meteen aansluiten naar verplaatsing?

  Nee, wij adviseren een koelkast of een vriezer altijd minimaal 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Hierdoor is alle vloeistof weer tot rust gekomen en ontstaan er geen problemen als je de koelkast weer aanzet.

  Mag je een diepvries aanzetten na vervoer?

  Nee, wij adviseren een vriezer altijd 24 uur rust te geven als deze verplaatst is. Dit zorgt ervoor dat de olie weer volledig in de compressor is gezakt. Als je de vriezer toch eerder aanzet, kan dit voor vervelende problemen zorgen.

  Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf in omgeving Eindhoven, gespecialiseerd in zakelijke en particuliere verhuizingen?
  Wij werken uitsluitend met professionals om de allerbeste service te bieden. Neem contact op of vraag een offerte aan!

  Vraag nu een offerte aanNeem contact met ons op

  Werkgebied

  Den Bosch, Eindhoven, Venlo, Weert, Heusden, Sint-Michielsgestel, Boxtel,Uden, Cuijk, Mill, Veghel, Bernheze, Veldhoven, Eersel, Bladel, Valkenswaard, Bergeijk, Waalre, Geldrop, Nuenen, Best, Helmond, Son en Breugel, Someren, Laarbeek, Deurne, Gemert, Helden, Sevenum, Horst, Cranendonck, Thorn, Haelen, Roggel, Neer en Heythuizen.