Matras verhuizen

Wat is het vervelendst om te verhuizen? Veel mensen zullen zeggen dat hun matras het vervelendst is, omdat de matras zwaar is en er moeilijk grip op te krijgen is. Als je je matras wilt verhuizen, kunnen wij je daarbij helpen. In onderstaand artikel bieden we je verschillende handvaten om je matras op een gemakkelijke manier te verhuizen.

Enkele tips voordat je je matras wilt verhuizen

Hieronder volgen enkele tips die je helpen om je matras optimaal te verplaatsen naar je nieuwe huis:

Zorg dat je matras droog is

Wanneer je matras nat is, voegt dit extra gewicht toe aan het matras. Hoe zwaarder je matras, hoe moeilijker het is om deze te verhuizen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je matras goed droog is voordat je hem gaat verhuizen.

Denk aan je rug

Een matras is meestal zwaar en daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je je rug ontlast. Wij adviseren iedereen om een matras tenminste met zijn tweeën te tillen en deze altijd vanuit je benen op te tillen. Til iets nooit op vanuit je rug. Dit kan voor pijn aan je rug zorgen wat je er op je verhuisdag niet bij kan hebben.

Vervoer je matras op de optimale manier

Probeer je matras liggend te verhuizen. Als je een grote verhuiswagen hebt, kan je de matras op de vloer neerleggen om ervoor te zorgen dat de matras ligt. Probeer ook zo min mogelijk spullen op je matras te zetten omdat dit een negatieve impact kan hebben op de kwaliteit van je matras. Als het niet mogelijk is om de matras liggend te verhuizen, adviseren wij deze tegen de wand van je verhuiswagen te plaatsen. Het is dan wel belangrijk dat je de matras goed vastbindt met touw. Dit zorgt ervoor dat de matras niet gaat bewegen.

Matras inpakken voor verhuizing

Het is mogelijk om je matras in te pakken als je gaat verhuizen. Dit zorgt ervoor dat je matras goed beschermd is tegen beschadigingen. Ook hebben deze matrashoezen handvaten waardoor je je matras makkelijk kan tillen. Denk wel aan je rug! Maar waar moet deze hoes aan voldoen?

Zorg dat de matrashoes schoon en droog is als je gaat verhuizen
Ten eerste is het heel erg belangrijk dat de hoes schoon en droog is. Als deze namelijk vies is, kan deze viezigheid op je matras komen. Wanneer deze nat is, kan je matras ook vochtig worden wat het geheel weer zwaarder maakt.

Zorg dat de matrashoes van goede kwaliteit is
De matras moet van goede kwaliteit zijn, omdat deze je matras vervoerd. Zorg ervoor dat de matrashoes van stevig plastic gemaakt is om de kwaliteit van je matras te waarborgen.

Tape de hoes goed dicht
Als de zak luchtdicht is, kan er geen vuil bij komen. Het is belangrijk om de matras direct uit de hoes te halen als deze aangekomen is op de bestemming. Als je dit niet doet, kan er schimmel op de matras komen.

Hopelijk weet je nu hoe je een matras op de juiste manier moet verhuizen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

    Matras verhuizen

    Wilt u gaan verhuizen en je matras meenemen? Neem gerust contact met ons op.

    Neem nu contact op!

    Euromovers matras verhuizen